Geestelijke Zorg

Soms gebeurt er iets waardoor je leven ineens op zijn kop staat. Of er overkomt je iets waardoor je niet meer weet hoe het nu verder moet. Er kunnen allerlei momenten zijn waarop zich vragen aandienen als: "waarom overkomt mij dit?" of "Hoe kan ik nu verder gaan?". Dan kan het fijn zijn om vertrouwelijk te praten met iemand die echt naar je luistert.

Bij Levinas kunt u uw verhaal delen met een geestelijk verzorger, in het “luisteruur”. Hiervoor is er een kernteam van drie personen. Elke woensdagochtend is er iemand van ons team aanwezig in het gezondheidscentrum. We kunnen ook bij u thuis komen, op een tijdstip dat het u schikt.

De geestelijk verzorger is er voor iedereen, maar misschien praat u het liefst met iemand van een bepaalde geloofs-of levensovertuiging? Daar kunnen we voor zorgen. In ons kernteam zijn meerdere richtingen vertegenwoordigd. Ook kunnen we voor u contact leggen met vertegenwoordigers van andere levensbeschouwingen.

Het is het handigst om een afspraak te maken voor ons luisteruur.
U kunt daarvoor een mail sturen aan geestelijkezorg.levinas@ezorg.nl of de doktersassistente vragen een afspraak voor u te maken.

Misschien is een eenmalig gesprek met een van onze geestelijk verzorgers al voldoende voor u om verder te kunnen. Het kan ook zijn dat u behoefte heeft aan meerdere ontmoetingen. Ook dat is mogelijk. Gebruikelijk is om na drie keer pas op de plaats te maken en samen te bekijken wat er eventueel nog meer nodig is. Goed om te weten: de eerste gesprekken worden meestal vergoed. Voor eventuele extra keren kan een eigen bijdrage worden gevraagd.

Het luisteruur is één van de activiteiten van de geestelijke zorg. Als u wilt weten wat de geestelijke zorg nog meer doet, kunt u kijken bij ‘zorgpaden’. Daar vindt u ook een filmpje over ons.

Privacy
Uw privacy is goed gewaarborgd. De praktijk heeft haar privacybeleid kritisch bekeken zodat we voldoen aan de strengere eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).