Medisch Pedicure

Als uw voeten zich goed voelen voelt u zichzelf ook beter!

Onze voeten dragen op een oppervlak van slechts tientallen vierkante centimeters een gewicht van 50 tot 100 Kg en soms meer. Onze voeten zitten de hele dag in een opgesloten ruimte zoals schoenen, sokken en/ of kousen. Dit kan onder andere stoornissen geven aan de doorbloeding in voeten en benen. Onze voeten raken daardoor opgezet en er ontstaat ruimtegebrek in de schoenen.

Dit kan de oorzaak zijn van een veelheid aan voet- en teenklachten. Voorbeelden hiervan zijn: pijnlijke voeten, kromme en scheven tenen, dikke en/of afwijkende teennagels, ingegroeide teennagels, overmatige eeltafzetting en likdoorns.

Alleen het eelt wegsnijden lost niets op. De oorzaak van het probleem trachten weg te nemen door o.a. een teen- of nagelcorrigerende Orthese of ultralichte kurkenzolen kan wel een oplossing bieden.

Bent u diabetes- of reumapatiënt dan is ziektekostenvergoeding in de meeste gevallen mogelijk.

Indien u diabetes- of reumapatiënt bent, dan zullen wij bij uw eerste consult uitleg geven en informatie verstrekken over uw ziektebeeld in relatie tot uw voetverzorging. Voetbehandeling bij diabetespatiënten wordt in de meeste gevallen vergoed.

Vermoeide voeten zijn nooit alleen!

Wie in zijn dagelijkse bezigheden veel moet staan of juist lang achtereen moet zitten, heeft vaak last van zware en vermoeide benen. Dit wordt veroorzaakt door het gebrek aan beweging waardoor het weefselvocht, dat er zorg voor draagt dat afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen worden getransporteerd, in de benen blijft staan. Dit veroorzaakt niet alleen beenklachten, zoals een zwaar en moe gevoel in de benen, maar verhoogt bovendien ook de kans op spataderen.

Als uw voeten en/of benen u pijn doen, dan is een afspraak bij Jopie Stuyts zeker de moeite waard.

Jopie Stuyts is gediplomeerd Chiropodist en Lymfetherapeut en aangesloten bij ProCert, Provoet, OVV en NMMV.

Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van diabetische en reumatische voeten en oncologische voetproblemen. Dit biedt u niet alleen de zekerheid dat u behandeld wordt door een deskundige met jarenlange ervaring, maar ook dat u erop kunt vertrouwen dat werkmethodiek, instrumenten en materialen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne.